+45 29 72 61 17

Dansk English

Hvilket marketingsystem
er det rigtige for jer?

Hvordan vælger I det rigtige marketingsystem til Dynamics 365?

Denne artikel handler om, hvilke centrale overvejelser din organisation bør gøre sig, inden I vælger en marketingløsning til Dynamics 365. Dynamics 365 Marketing eller ClickDimensions – eller et helt tredje? Det er ikke så enkelt at svare på, som de fleste tror. 

Hvis I blot holder to systemers funktioner op imod hinanden 1:1, så får I ikke valgt det marketingsystem, der passer bedst til jeres behov.

Den korte version

Dynamics 365 Marketing og ClickDimensions (eller hvilket som helst andet marketingsystem I overvejer) har mere eller mindre de samme funktioner og langt de fleste funktioner, som jeres organisation får brug for.

Så det er ikke det I skal kigge på og vurdere, når I vælger marketingsystem. 

Det er noget helt andet. Men hvad? – Det er det vi kigger ind i her.

Forberedelse

De fleste bruger ikke tid nok på at forberede sig på at få implementeret et marketingsystem sammen med Dynamics 365.

Langt de fleste virksomheder har allerede implementeret Dynamics 365 i forvejen og bruger det i deres salgsafdeling. Det kan resultere i, at forarbejdet ikke bliver grundigt nok, da det jo blot er en udvidelse af noget IT, som virksomheden allerede benytter. 

Hvilke fejlbeslutninger ser vi:

Fejlbeslutninger der desværre ofte resulterer i at marketingsystemet ikke bliver brugt optimalt, at marketingafdelingen ikke kan levere de resultater og indsigter som ledelsen forventede – og værdien af investeringen udebliver.

Fejlbeslutninger der desværre gentages efter et par år, når ledelsen erkender, at det nok er systemet, det er galt med og derfor blot skifter det ud med et andet, uden at få kigget på de egentlige udfordringer. 

DIGITAL MARKETINGSTRATEGI MED DYNAMICS 365

I skal starte med at få nedskrevet, hvad det er I gerne vil kunne med jeres marketingsystem.
Vi kan, som rådgiver, først vejlede jer, når vi ved, hvad I gerne vil opnå ved at bruge marketingsystemet. 

Dokumentet vi bruger

Download

Beslutningsdokument

Udarbejd beslutningsdokument for datadrevet markedsføring med Dynamics 365.

Vi anbefaler at få udarbejdet et beslutningsdokument for jeres datadrevet markedsføring med Dynamics 365. Beslutningsdokumentet vil hjælpe jer til at få et overblik over de elementer, I bør have overvejet, inden I træffer valg om jeres marketingsystem.

Brug dokumentet til en intern gennemgang og diskussion omkring valg af et marketingsystem til Dynamics 365. Medbring dokumentet når I skal mødes med en ekstern rådgiver, som skal hjælpe jer med at træffe beslutningen eller implementere systemet.

Som rådgiver er det vores opgave at hjælpe jer til at få succes med jeres marketingløsning og realisere potentialet i jeres investering. Beslutningsdokumentet indeholder en plan for, hvordan I skal lykkes med det.

Hvorfor er det vigtigt at have en strategi for at implementere et marketingsystem sammen med Dynamics 365?

Fordi mange projekter stadig ender uden de ønskede resultater – og marketingafdelingen eller ledelsen ender med at være utilfredse med deres marketingsystem af forskellige årsager.

Fordele og ulemper

Uanset om I vælger eksempelvis Dynamics 365 Marketing eller ClickDimensions, vil der være forskellige fordele eller ulemper. Selvom marketingsystemerne har de samme funktioner, er der forskel på, hvordan I arbejder med dem i Dynamics 365. 

I skal kende til de forskellige fordele og ulemper og ikke kun ud fra en IT teknisk vurdering. Det handler også om, hvilken erfaring og viden I har internt i afdelingen. Det der er en fordel hos en virksomhed, er ikke nødvendigvis en fordel i en anden virksomhed grundet de ressourcer, de har ansat.

Det kan også være størrelsen på marketingafdelingen eller den branche, virksomheden er i.

Modenhedsfaser

Der er forskel på hvor langt virksomhederne er i deres tilgang til at arbejde med digital markedsføring i Dynamics 365. Nogle er på et basalt niveau, mens andre er blevet mere sofistikerede. 

Vi har udarbejdet en model, der viser forskellige faser, og ud fra den er det ret simpelt at holde fokus på, hvilke funktioner I skal igangsætte.

Hver enkelt fase og niveau stiller krav til jeres organisation og marketingsafdeling. Hvert niveau ligger nye lag på, hvordan I udnytter mulighederne i jeres marketingsystem.

Kontakt For A Fact hvis I vil have indsigt I hvad der ligger på de enkelte niveauer og vil vide, hvordan I kan arbejde med dem.  

Dertil er der for hvert niveau 4 forskellige områder, I vil komme til at arbejde med i jeres marketingsystem sammen med Dynamics 365.

De 4 områder i modenhedsfaserne skal gå hånd i hånd. (Data, Segmentering, Automatisering, Indhold)

I kan eksempelvis ikke opsætte meget avancerede automation flows, hvis I ikke har den rigtige data til at oprette de rigtige segmenter. 

Vurder hvor I er pt., og hvor I gerne vil hen.
Det marketingsystem I vælger skal passe med jeres strategi, og hvor I gerne vil hen.

Før, under og efter implementering

I skal vælge en samarbejdspartner, der har erfaring med at koble Dynamics 365 data sammen med det valgte marketingsystem.
For A Fact får mange kundehenvendelser, hvor systemet allerede er valgt og (delvis) implementeret – men hvor processen er gået i stå. 

Når I vælger marketingsystem, skal I sikre jer, hvor langt en eventuel Microsoft-partner er i stand til at hjælpe jer. Måske har de erfaring med at implementere selve IT-systemet, men hvordan kan de rådgive eller onboarde jer efterfølgende, hvis de ikke ved noget om marketingprocesser, marketingkampagner m.m.?

Hvis jeres virksomhed samtidig ikke har nedskrevet et beslutningsdokument, og derfor ikke har et mål for brugen af marketingsystemet eller ved, hvornår det er en økonomisk succes, så ender jeres projekt oftest efter første søjle på illustrationen nedenunder.

Brug eventuelt flere forskellige samarbejdspartnere, når I skal vælge marketingsystem.

Vi har som rådgivende marketingbureau og Microsoft-partner eksempelvis gode erfaringer med at samarbejde med virksomhedens eksisterende IT afdeling eller Microsoft-partner, idet de har stor IT-kendskab og ved, hvordan jeres eksisterende Dynamics 365 opsætning er sammensat. Marketingsystemet skal gerne passe ind i det.

Derfor har vi stor succes med at virksomhedens normale Microsoft-partner kobles på efter beslutningsdokumentet er udarbejdet og de står for selve implementeringen og opsætningen, hvorefter vi sørger for onboarding af medarbejderne i marketingafdelingen. 

Ressourcer i marketingafdelingen

Kig på tegningen til venstre. Den illustrerer forskellige kompetencer der bør være i jeres marketingsafdeling, når I vil arbejde med datadrevet marketing i Dynamics 365.

Det er ikke sikkert, I vil have alle kompetencer internt i jeres afdeling. Det kan være at det giver bedre mening at have nogle bestemte funktioner internt og så benytte eksterne samarbejdspartnere til andre funktioner? 

Nogle dele er i forhold til dem som skal arbejde med systemet og andre er af mere teknisk afklaring.

Download vores beslutningsdokument og få hjælp til at vælge det marketing automation system, der passer bedst til jeres virksomhed og behov.

Brug samtidig beslutningsdokumentet til at skabe overblik over alle de overvejelser I generelt bør gøre jer, inden I påbegynder at arbejde mere datadrevet med jeres marketing i Dynamics 365.